NORM's logo i en rund skæv form med gradient farver af mørkeblå og lyserød og med teksten Norm Critical Consulting

Vil du vide mere om vores arbejde?

NORM consulting two pink and blue gradient blobs

Vi har samlet seks kundecases, så du kan få et bedre indblik i vores arbejde og vores kunders oplevelse.

Håndbog - fra teori til praksis

Sep 2023 - Jan 2024


NORM har sammen med Centralbibliotekerne/KulturForAlle lavet en håndbog til biblioteksansatte, der arbejder med mangfoldighed og repræsentation.


Håndbogen er fyldt med praktiske øvelser, værktøjer og tips, som hjælper personalet med at styrke deres normkritiske bevidsthed i deres daglige arbejde. Fra valg af bøger, til planlægning af kulturelle begivenheder, fungerer den som en guide til at omsætte DEI-teorier til konkrete handlinger og være med til at sikre, at bibliotekerne er et inkluderende sted for alle.


Kunden siger:

Foto: Christopher Egeberg

Foto: Nicolai Linares

"Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med nogen, hvor det faglige og teoretiske niveau er så højt. Det har jeg lært vildt meget af"


Liv Cæcilie Clausen

Udviklingskonsulent, Roskilde CentralbibliotekMads Nørgaard DEI-transformation

Mar 2023 - okt 2023


Over syv måneder samarbejdede NORM og Mangfold om at guide Mads Nørgaard Copenhagen og Nørgaard På Strøget gennem en omfattende DEI-transformation. Målet var at styrke hvert teammedlem, fra ledelse til lagerpersonale, med den viden og de færdigheder, der er nødvendige for at drive strategiske DEI-initiativer og skabe varig forandring.


Procesoversigt:

  • Dataindsamling | Ved hjælp af spørgeskemaer og observationer indsamlede vi omfattende data om den nuværende DEI-praksis og områder med forbedringspotentiale.

  • Træning | Vi gennemførte dybdegående workshops for alle afdelinger med fokus på normkritiske perspektiver.

  • Anbefalinger | Vi analyserede resultaterne og udarbejdede anbefalinger.

  • Handlingsplan | Vi formulerede en detaljeret tre-årig handlingsplan, til vejledning af organisationens løbende DEI-indsatser.


Kunden siger:

”Vores forløb med Mangfold og NORM har været en erkendelsesrejse på mange niveauer. Både at forstå vores ubevidste bias som individer og som arbejdskultur, og hvordan vi skaber fællesskaber, der ikke gentager stereotype roller og forventninger til kolleger.”


Jacob Østergaard Andersen Bing

Managing Director and Partner, Mads Nørgaard CopenhagenStrategisk inklusionsforløb

Nov 2022 - feb 2023


Gennem fire måneder, har restauranterne Omar, Safari og Lamar gennemgået et forandringsforløb med NORM.


Forløbet startede ud med en kvalitativ analyse af alle leders og medarbejders syn på styrker, udfordringer og potentialer, ift. at skabe en mere inkluderende arbejdsplads. På baggrund af denne data, udviklede NORM anbefalinger til ledelsen, som lagde grundlaget for en videre handlingsplan. Handlingsplanen udviklede ledelsen selv i tæt samarbejde med NORM, der gennem ledelsesworkshops klædte dem godt på til at drive forandringsprocessen videre i hverdagen.


Kunden siger:

Foto: Niels Ahlmann Olesen

"Vi har haft et meget grundigt, tankevækkende og yderst professionelt forløb med NORM, som har gjort underværker ift. at skubbe alle ansattes tankevirksomhed i en mere inkluderede og respektfuld retning. Derudover, og vigtigst af alt, har vi skabt en platform og tilegnet os værktøjer til at fortsætte rejsen på egen hånd."


Simon Leo

Restaurantejer, Omar, Lamar og SafariGuide til ansatte - fyldt med øvelser

Jun - sep 2022


NORM har i samarbejde med Gentofte Centralbibliotek udviklet en national guide, fyldt med øvelser og dialogværktøjer om normer og repræsentation i biblioteksverden.


Det Mangfoldige Børnebibliotek" støtter biblioteksansatte i at skabe mere inkluderende biblioteker og dagligt sætte handling bag intentionen, at biblioteker skal være mangfoldige og trygge rum for alle.


Kunden siger:

"Vi har haft et tæt og fantastisk samarbejde med NORM. Vi fik undervejs i udviklingsprocessen top kvalificeret sparring på indholdet – i en både behagelig, humoristisk og grundig form – og slutproduktet står så overbevisende med det design som NORM også bidrog med. Det er et af de samarbejder vi har lært allermest af og samtidig haft det allerbedst med længe."


Amalie Ørum Hansen

Chefkonsulent, Gentofte Centralbibliotek

Vi kan varmt anbefale NORM! De formår at skabe et trygt, reflekterende og inkluderende rum til at arbejde med det, som for mange er svært at tale om.

Christine Bruun

Leder af Centralbiblioteket

Refleksionsrum til ledelsen

Jan - dec 2022


Hele 2022, agerede NORM fast sparringspartner for ledelsesgruppen bag det tværfaglige projekt Malmökraften,

som er et projekt mellem fire svenske myndigheder.


Med metoden 'Reflekterende Team', skabte vi et rum hvor lederne kunne vende udfordrende problemstillinger, diskutere dilemmaer og få værktøjer til at træffe bedre og mere kvalificerede beslutninger.


Kunden siger:

"NORM formår at skabe et trygt rum, som gør at vi tør tage fat på det, der er udfordrende og som frigiver potentiale. Takket være samarbejdet med NORM har vi i ledergruppen ikke kun fået en bedre forståelse for hinanden, men også en større accept af vores og andres forskelligheder. Med et mere åbent sind og refleksion er det lykkedes os at få medarbejderne med i udviklingsarbejdet, hvilket naturligvis har haft et positivt udfald på de resultater, vi opnår.


Jeg kan varmt anbefale NORM - det arbejde de har udført, har haft effekt på så mange planer."


Natalia Kuprijanko

Projekterleder, Malmökraften 2.0


Code of Conduct

i samskabelse

Nov - dec 2021


NORM hjalp Institut for Bygningskunst og Design ved Det Kongelige Akademi med at skabe et mere inkluderende studiemiljø.


I et tæt samarbejde, afholdte NORM foredrag for alle instituttets studerende, efterfulgt af Code of Conduct-workshops på hver enkelt studielinje. Afslutningsvis blev indsigter og anbefalinger præsenteret for ledelsen, med konkrete forslag og initiativer til at forberede studiemiljøet.


Kunden siger:

"NORM evner at kombinere tryg facilitering med konkrete værktøjer til at arbejde med i praksis og jeg kan derfor give dem en stor anbefaling."


Mathilde Gry Serup

Head of Institute, Architect MAA Institute of Architecture and DesignBook et uforpligtende møde og lad os finde en løsning sammen